7 Ağustos 2015 Cuma

Minecraft - Maden Rehberi

Minecraft Survival'da madenler sayesinde oyuna hükmedebilirsiniz.Onlar sayesinde oyunu kolaylaştırabilirsiniz.Kısacası oyunda en güçlüsü siz olabilirsiniz.
Bugün Minecraft'da bulunan madenlerin isimleri,özellikleri ve nerde bulabileceğinizi anlatacağım.Minecraft'da 7 maden çeşidi vardır.Bunlar kömür,demir,altın,lapis lazuli,kızıltaş,elmas ve zümrüt'dür.




Kömür(Coal)



Yüzeyde ve mağaralarda bulabilirsiniz ama mağaralarda genelde çok fazladır.Çıkarabilmek için en az tahta kazma gereklidir.Çubuk ve 1 adet kömürü birleştirerek meşale elde edebiliriz.Aynı zamanda yemek pişirmek ve madenleri eritmek içinde gereklidir.Çoğu zaman 5-10 blok şeklinde bulunabilir aşağı indikçe ise bu sayı 30'lara kadar çıkabilir.Minecraft dünyasında bulunan taşların %1.25'i kömürdür.En yoğun bulunduğu yükseklik ise 29.karedir.





Demir(Iron)

Ne çok fazla nede çok az bulunan bir madendir.Haritanın sadece alt yarısında  (0 - 64)görülebilir.Kırmak için en az taş kazma gereklidir.Blok şeklinde çıkar,ocak sayesinde eritip kullanabilirsiniz.Demir eşyaların kullanmasının sebebi dayanıklıdır ve tüm madenleri kazabilir.Minecraft dünyasında bulunan taşların %0.72'si demirdir.Demir eşya ve araç gereç yapımında en çok kullanılan madenlerden biridir.En yoğun bulunduğu yükseklik ise 35.karedir.




Lapis Lazuli       





Pek işlevi olmayan madendir.1.8 versiyonundan itibaren büyü yaparken çıkacak büyüyü görmeyi sağlar.Sadece 0 - 32. blok yüksekliklerinde bulunur.Kırmak için en az taş kazma gereklidir,kırıldığı taktirde ise 4-8 adete lapis lazuli düşer.Deri zırhları boyamakda kullanılabilir aynı zamanda ise beyaz yünü boyayıp mavi yün elde edebilirsiniz.En fazla yoğun olduğu yükseklik ise 14.karedir.


  
  
































Altın(Gold)




Haritalarda 0 - 32 arasında,özellikle en alttan 2-9 blok yüksede görülür.Kırmakiçin en az demir kazma gereklidir.Kırıldığında blok şeklinde çıkar,eritirsek de altın külçesi haline dönüşür.Aynı zamanda ise Zombi domuzadam'lardan düşen altın parçaların 9 tanesi birleşerek 1 altın külçe yapar.En fazla yoğun olduğu yükseklik 20.karedir.


Elmas(Diamond)
Oyunun en değerli madenidir.Sadece en alttan 16 kare içerisnde bulabilirsiniz.Ama genellikle 0 - 10.blok arasında rastlanır. 0 - 16 arasında elmas bulma ihtimali %0.1276.Kırmak için en azından demir kazma gereklidir.En fazla yoğun bulunduğu yükseklik  10.karedir bulunma olasılığı çok azdır.



Minecraftimleci


Yorum Gönder

 
Minecraft İmleci © 2015 - Designed by Templateism.com