17 Haziran 2015 Çarşamba

Minecraft - Plugin Nedir ?

Minecraft şüphesiz kullanıcılarına bir çok imkan veriyor.Gerek oyunda yapabildikleri konusunda,gerek oyunun işleyişi bakımından,gerekse oyuncularının kendi sunucusunu açması bakımından bir çok imkanı kullanıcılarına vaadediyor.

  Tabi her minecraft oynayan oyuncu kendi sunucusunu açmayı düşünmüştür.Düşünün bir çok kullanıcı sizin sunucunuzda oynuyor ve size saygı duyuyor.Tabi sunucuyu kurmak kadar ona oyuncu çekmek de önemli bir görev oluyor.Neticede oynayacak oyuncu yoksa oynanacak sunucu da kalmaz.Minecraft sunucunuza oyuncu çekmenin en basit yanı oyuncuların sunucuda eğlenebilmesidir.Bu maddemiz mevcut minecraft imkanlarında bazen yetersiz olabiliyor.Oyuncular sunucunuza biraz da farklı şeyler görmek için geliyor.
  Peki sunucuma mevcut minecraft özellikleri dışında başka şeyler nasıl eklerim ? İşte burada bahsi konu olan pluginler devreye giriyor.Pluginler sayesinde sunucunuza bir çok farklı şey ekleyebiliyorsunuz.Pluginleri buraya tıklayarak görebilirsiniz.
  Öncelikle bir kaç konuda da değindiğim ve yine değineceğim bir noktamız var.Pluginleri minecraft sunucunuza eklerken destekledikleri sürümlere dikkat etmeniz gerekmekte.Sürümü sizin kurduğunuz sunucudan yüksek olan pluginler sunucunuzu yorabilir ve sunucunuz çökebilir.Ama bu ayrıntıya dikkat ederek eklediğiniz pluginler ile oyuncuları sunucunuzda tutabilirsiniz.
  Öncelikli olarak "essentials" pluginini eklemenizi öneririm.Sunucunuza yüzlerce yeni kod ve işlev ekliyor ve ayrıca barındırdığı özelliklerle gruplar kurabiliyorsunuz örneğin reklamcı,rehber gibi.
  Bunun yanında bir çok farklı plugin paketleri de internette yer alıyor.Bu paketleri yeni başlamamışsanız kullanmanızı önermem.Bazı durumlarda sıkıntı çıkabiliyor.Özellikle sunucunuzu nitrado'dan alırsanız nitrado'nun forumunda yetkililerinin düzenlediği plugin paketleri var onları düzenleyip kullanabilirsiniz.Onun haricinde yeni başlamamışsanız kendi paketinizi oluşturmanızı öneririm.Unutmadan pluginler sadece bukkit sunucularda çalışır.Hamachili sunucularda çalışmaz.İndirdiğiniz pluginleri sunucunuzun "plugins" dosyasına atarak ekleyebilirsiniz.
  Olası sıkıntılarınızda veya önerilerinizde yorum yapmaktan şekinmeyin,iyi oyunlar...

Yorum Gönder

 
Minecraft İmleci © 2015 - Designed by Templateism.com