6 Şubat 2015 Cuma

Minecraft'a Bakanlıktan İnceleme Kararı !

Bugün alınan bir karar ile oyun dünyası derinden sarsıldı.Sitemizde de bir çok konuda yazılar paylaştığımız 100 milyondan fazla sayıda kullanıcısı olan minecraft;
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şiddet içerdiği gerekçesiyle incelenmeye alındı.Büyük küçük herkesin oynamaktan zevk aldığı minecrafta şiddet içerdiği yönünden doğrulama geldiği takdirde minecraft kapatılma ihtimali ile karşı karşıya kalmış olacak.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam’a katıldığı bir basın toplantısında Minecraft'ta oyun içi şiddet ile ilgili düşüncesi soruldu. Ayşegül İslam, Minecraft ile bizzat ilgileneceğini oyunda aile içi şiddet şikayetleri aldıklarını söyledi.Bakan İslam, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Minecraft'ı inceleme talimatı verdi.Oyungezer Dergisi sahibi Sinan Akkol ise oyun hakkında şöyle konuştu, 'Oyunda küplerle bir dünya inşa ediyorsunuz. Dağlarıyla, ağaçlarıyla, yapılarıyla Danimarka’yı inşa eden bile var. Çocuklar için yararlı buluyorum. Çünkü yaratıcılıkları artıyor. Oyunda kadınların öldürüldüğüne dair bir bölüme rastlamadım. Ancak suiistimale açık bir platform. Kullanıcılar, oyunu kendi imkânları ile geliştirebiliyor. Arkadaşların, hayvanların veya kadınların öldürüldüğü bölümler de kurulabilir. Kötüler, her yerde kötüdür. Twitter’daki paylaşımlar için nasıl Twitter'ı yargılayamazsanız, kişilerin kurduğu şiddet içeren bölümler için de Minecraft’ı yargılayamazsınız' dedi.Şahsi düşünceme göre ise; Evet.Oyunlarda şiddet unsurları yer alıyor olabilir ama bunları oyunu kapatmakla çözmek resmen bir hak ihlalidir.Böyle yapıldığı sürece diğer oyuncuların haklarına saygısızlık gösterilmiş olur.Burada en büyük rol aileye düşüyor.Eğer sen çocuğunun böyle oyunları oynamamasını istiyorsan bunu oyunu kapattırarak değil,çocuğunu gözetim altına alarak da sağlayabilirsin.
   Bu konuya gerekli ilgiyi gösterecek ve detaylar geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz...
Minecraft İmleci

Minecraft İmleci minecraft konusunda derin yazılar yazan,minecraft hakkında bir çok konuda bilgiler veren aktif,özgün,genç bir blogdur.

Yorum Gönder

 
Minecraft İmleci © 2015 - Designed by Templateism.com