3 Şubat 2015 Salı

Minecraft - Oyun Sonuna Gitme.

minecraft ejderha
Minecraft'ta her oyunda olduğu gibi bir sondan oluşuyor.Oyunun sonuna geldiğinizde karşınızda bir ejderha dikiliyor ve onu öldürdüğünüz takdirde oyunun bittiğine dair bir sürü ıvır zıvır
ingilizcesi zayıf olanın bir halt anlayamayacağı,oyunun yapımcılarına ve diğer konulara dair yazılar önümüzden kayarak geçiyor ve daha sonra normal dünyamıza geri dönüyoruz.Aslında klasik bir oyun bitimi ama bunda oyun bittikten sonra dünyamıza geri dönüp oyunumuza kaldığımız yerden devam etmemiz güzel bir ayrıcalık oluyor.Tabi ejderhayı öldürdükten sonra gaza gelip oyun bitti daha fazla devam etmeme gerek yok demezseniz.Bütün bu aksiyon dolu olaylar end dünyasında geçiyor.Bu dünyada ejderha harici endermanlar da yer alıyor.Enderman Rehberimizi Henüz Okumamışsanız Burayı Tıklayın.
   End dünyasına gittikten sonra dikili taşların üzerinde ejderhaya ışın yollayan tuhaf,garip,biçimsiz nesneler göreceksiniz.Bunlara dikkat etmeniz gerekiyor.Bu ışınlar ne işe yarayabilir ki demeyin bizim ejderhamız buradan güç alıyor ve bunları yok etmeden ejderhaya vursak bile bu tuhaf nesneler ejderhamıza güç veriyor.Bu nesneler çok yüksekte ben bunları kırana kadar ejderha beni yok eder derseniz de orayı da sizin düşünmeniz gerekiyor.Şunu da belirteyim karşınıza çıkan endermanlara kafanızda balkabağı yoksa bakmayın aksi halde bir de endermanlarla uğraşmak zorunda kalacaksınız.Şimdi asıl konumuza gelecek olursak;
   End dünyasına nasıl gidebilirsiniz ? Bunun için 2 tür yol bulunmakta.Bu yollardan birincisini sadece yaratıcı modda oluşturabilirsiniz.

Yaratıcı Mod Portal Oluşturma :
Yaratıcı modda olduğunuz bir dünya açın.Envanterinizde bulunan [değiştirmemişseniz E tuşu ile envanterinizi açabilirsiniz] Dekorasyon kategorisinde bulunan Son Portalı Çerçevesini elinize alın ve aşağıdaki şekilde dizin :



Daha sonra dizdiğiniz son portalı çerçevelerinin üstüne ender gözü dizin.Dğoru dizerseniz aşağıdaki resimdeki gibi bir şekil alacak ve ortada bir siyahlık belirecektir.


















Ortada duran o siyahlık yere gidin.Arazi İndiriliyor yazısı çıkacak ve bir süre sonra end dünyasında olacaksınız.
Biraz gezdikten sonra ender ejderhası ile karşılaşacaksınız.Az önce anlattığım şekilde kesebilirsiniz.Ölünce içinden 12.000 exp gelecektir.
Ejderha ölünce aşağıya "The End Portal(Portaldan Çıkış)" gelecektir. Bunun içine girin. Ekranda ıvır zıvır bir sürü yazı yazacak ESC tuşuna basıp dünyanıza dönün.


Dünyada Varolan Portala Gitme :
Minecraft'ta haritaların %99'unda end portalı bulunuyor.Bu portala nasıl giderim derseniz,elinize ender gözleri alın ve havaya atın gözler yükseldikten sonra aşağıya düşecektir.Gözler havada asılı durup bir yere gitmeyene kadar bu gözleri takip edin.Gözlerin asılı kaldığı yeri kazın.End Portalını bulacaksınız.



Görüşlerinizi Yorum Olarak Belirtebilirsiniz.
Minecraft İmleci 

1 yorum:

 
Minecraft İmleci © 2015 - Designed by Templateism.com