6 Şubat 2015 Cuma

Minecraft - Büyü Rehberi.

Minecraft'ta kullandığımız eşyalar çoğu zaman ihtiyaçlarımızı karşılayamıyor.Bu bazen daha güçlü olma hırsı,bazen de vakitten kazanma hırsı ile oyuncuları büyüye yönlendiriyor.
Büyünün anlamı; doğaüstü veya mistik yöntemlerle doğal dünyayı (olayları, nesneleri, insanları) etkileyebildiğini öne süren uygulamalardır.Peki büyünün minecraftta anlamı ve yeri nedir ? Aslında yukarıdaki tanıma bir göz gezdirince oradaki nesne yazısını göreceğiz.Büyünün minecraftta anlamı bu yazıyla birebir ama minecraftta bu sadece nesneler için geçerli.Dediğimi anlamamış olabilirsiniz.O zaman size bir örnek ile açıklayayım;
   Elinizde bir baltanız var.Baktınız ağacı yavaş kırıyor ve size bir zamana mal oluyor.O zaman bunu güçlendirmelisiniz.Minecraftta eşyaları güçlendirmenin tek yolu büyüden geçiyor.Bu da bize minecraftta büyüler ve özelliklerini öğrenmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyor.
   Öncelikle minecraftta büyü basmak için neler gerekli ? büyü basmak için oyunda ilk olarak bir büyü masamız olmalı.Büyü masasını nereden bulabilirim diye soru sorarsanız,çalışma masanızda 5 adet obsidiyen,2 adet elmas ve 1 adet kitabı aşağıdaki şekildeki gibi dizerek büyü masası elde edebilirsiniz:

Büyü masamızı yaptık.Peki şimdi ne yapacağız ? büyü yapabilmek için exp adı verilen tecrübe puanlarına ihtiyacımız var.Envanterinizin üstünde duran bar sizin exp barınızdır.Ortadaki yazı ise levelinizdir.Peki tecrübe puanlarını nasıl kazanacaksınız ?


Tecrübe Puanı Nasıl Kazanılır ?

Tecrübe puanları; maden kazarak,mob öldürerek,hayvan çiftleştirerek,maden ısıtarak tecrübe puanları kazanabilirsiniz.


   Ama büyü masası kitaplık olmadan en fazla 8 seviye basabilir.Etrafına kitap koyarsanız bu sayı artar.Peki kitaplık nasıl yapılır ?



Kitaplık Nasıl Yapılır ?

Kitaplık yapmak biraz uzun mesele.Önce kağıt yapmalı,daha sonra kağıtlardan kitap yapmalı,en son da kitaplığı yapmalıyız.Bunları sırasıyla aşağıdaki resimlere bakıp yapabilirsiniz.
        

        

     

Uzun uğraşlar ve kazık bir harcama sonunda kitaplığımızı yaptık.Bunu büyü masasıyla arasında 1 birim kalacak şekilde koyarsanız,büyü masasının leveli artar.15 büyü masasında 30 levellik büyü basılabilir.Tamam basıyoruz da bu büyülerin özellikleri nelerdir ? Aşağıdaki resme bakarak büyülerin nelere basıldığı ve hangi özellikleri kazandırdığına ulaşabilirsiniz. 

Büyüler ve Özellikleri :


Bunlar zırhlara basılabilecek özelliklerdi.Peki aletler için ne geçerli ?



Sıkıntı ve görüşlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz.
Minecraft İmleci

Yorum Gönder

 
Minecraft İmleci © 2015 - Designed by Templateism.com